Sluik Wijn

Klassiek en innovatief

Bodega Ferrer is een van de oudste en grootste van Mallorca. In 1931 opgericht en sindsdien continu aan het innoveren op het gebied van nieuwe methoden voor wijnbouw, botteling, rijping en verkoop. 

Deze bodega ademt geschiedenis en is nog steeds een echt familiebedrijf. Inmiddels gerund door de kleinoon en zijn kinderen zwaaien nu de scepter in de wijnmakerij. 

De originele onderdelen van de eerste wijnmakerij uit de jaren ’30 zijn nog steeds aanwezig, waaronder de betonnen gistingstanks welke tot op heden worden gebruikt voor de fermentatie of opslag van de wijnen.

Hier gelooft men dat het geheim van goede wijn zit in het gebruik van louter de beste druiven Jarenlang hebben zij het land bewerkt om zo de beste druiven in zijn soort te krijgen. Sinds 2015 werken zij samen met de universitiet van Palma de Mallorca die onderzoeken doen waarop Ferrer hun beslissingen op gebeid van irrigatie en beheerd van de wijngaard basseert.

LOKALE DRUIVEN

De wijngarden liggen in de befaamde AOC Binissalem, centraal op het eiland. Het Serra de Tramuntana gebergte geeft beschutting tegen de koude noordelijke wind en is een bron voor water. Er heerst een mild Mediterrane microklimaat met droge en warme zomers en korte winters.

Er worden 15 soorten druiven verbouwd waarvan 5 inheemse zoals de rode: Manto Negre, Callet en Gorgollassa en voor de witte Moll en Giró Ros. 

Ontwerp zonder titel (1)

DUES BLANCO

13% alcohol

Chardonnay en Giró Ros

Nachtelijke oogst in augustus, waarna vluchtige schilinweking met fermentatie in RVS tanks. Heldere, gele kleur met groenachtige reflecties. Intens aroma van wit- en tropisch fruit en hints van vanille met een bloemige en plantaardige geur. Super bij gegrilde garnalen of Aziatische gerechten.

Blanc de Blancs

12.5% alcohol

o.a. Moll, Chardonnay en Moscatel 

De oogst van deze blend begint met Chardonnay in de eerste 14 dagen van Augustus en eindigt met de autotone Moll in de eerste week van September.

Gele kleur met groene reflectie. Helder en stroperig. Intens aroma met hinten van kruiden en witte rozen maar ook fruitig als ananas en perzik. Qua smaak mooi in balans met zuur en (citrus)fruit. Perfect bij zeevruchten en vis.

Sluik Wijn VERITAS BRUT ROSAT

VERITAS BRUT

Rosat, methode “champenoise”             12% alcohol

100% Manto Negro

Oogst eind september, proces idem als de Brut. De wijn heeft een heldere oranje/roze kleur en een fijne bubbel. Geur van rood fruit, meloen en groene kruiden. Een mooie, frisse en strakke, droge mousserende wijn met een lange afdronk. Heerlijk om zo de drinken of tijdens een gedenkwaardig moment. Gaat ook goed samen met Iberico ham of buikspek.

VERITAS BRUT

Nature, methode “champenoise”            12% alcohol

100% Moll

’s Nachts geoogst in de eerste 2 weken van september. De basiswijn komt voor 90% uit RVS tanks aangevuld met 10% van Frans eiken. Na de eerste fermentatie begint de tweede fermentatie in de fles voor 15mnd. Liquer de tirage is niet toegevoegd wat resulteert in een “Brut”. Mooie heldere, licht gele kleur. Aroma’s van wit fruit, venkel en anijs met een romige rijpe intense smaak, bittertje op het eind. Fantastisch bij oesters of een zoet dessert en oliebollen.

ANYDA

12% alcohol

Mantonegro, Callet, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot

Druiven geoogst van begin tot eind september. Na ontstelen en maceratie gefermenteerd op een temperatuur van ongeveer 25ºC. Tot rust gekomen in RVS tanks waarna het nog 6 maanden op Amerikaans eiken heeft gerijpt.

Granaatrood, licht baksteenrood, heldere kleuren. Fris en fruitig met een tikje kruidigheid.

Perfect bij gerechten met wit vlees.

Sluik Wijn DUES NEGRE

DUES

Negre 14.5% alcohol

50% Cabernet Sauvignon                    50% Manto Negro

Oogst in september, ’s nachts, 10 dagen schilinweking. Vervolgens 10 maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken. Granaatrode kleur. Aroma’s van (donker)rood fruit met kruidige, balsamico tonen en lekker pittige kruiden op het eind. Ideale begeleider voor gegrilde groente- en vlees gerechten.

CRIANZA

14.5% alcohol

Mantonegro, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Callet en Syrah

Het icoon van Ferrer! Oogst van Tempranillo eind augustus, in de laatste week van september volgen de andere druiven. 4 dagen schilweking, fermentatie in tanks van cement. Rijping 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken en 12 maanden rijping op fles. Top bij pepersteak met gegrilde groenten of lamskoteletten.

VERITAS

Vinyes Velles 14.5% alcohol

Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro en Syrah

Handmatige oogst van de oudste wijnranken, vroeg in de ochtend. Fermentatie op zowel eiken vaten als RVS gevolgd door 12 maanden vatrijping. Intens heldere rode kleur. Aroma’s van bessen en kruiden. Milde tannine en een lange afdronk. Super bij entrecôte, ree of hert.

Sluik Wijn Veritas Dolç

DOLÇ

13.5% alcohol

Muscat Blanc a petits grains

Na de handmatige oogst in de vroege ochtend ergens eind augustus worden de druiven gedroogd wat tot een hoge concentratie van suikers leidt. De druiven worden bij 0ºC bewaard en koude maceratie wordt uitgevoerd om de extractie van aroma’s te verbeteren. De fermentatie in RVS tanks wordt stopt gestopt bij 0º C waardoor niet alle suikers worden omgezet met een zoete wijn tot resultaat. Stro-gele wijn met bloemige tonen: rozen, geranium, oranjebloesem, honing en aroma’s van rijp fruit. Zoet, fris, fruit met een evenwichtige zuurgraad, wat smaakbom! Ideaal bij parfait, sorbetijs of een kaasplank.