With perserverance and enthusiasm
Zo’n 35 jaar geleden erfde de oprichtster van Tianna Negre een oude wijngaard in het dorp Consell, beplant met autochtone Manro Negro druiven. De hele familie koesterde dit kleine perseel en zorgde liefdevol voor deze wijnstokken. De droom om een eigen wijnmakerij te starten werd uiteindelijk werkelijkheid en in 2014 begon het projcet om de Celler Tianna Negre te bouwen.
Het hoofddoel is het creëren van speciale wijnen die de essentie van het eiland Mallorca overbrengen en tegelijkertijd een vernieuwde visie op de toekomst laten zien. Hierbij worden architectuur, natuur, karakter en kwaliteit gecombineerd. Wijnen die de karakteristieke kracht van de lokale druiven weerspiegelen met een moderne aanpak. Op deze manier et de familie de erfenis van hun moeder voort, met respect voor het terroir, met behoud van de wijnbereidingstraditie en met behoud van lokale druivensoorten.


Een klein perseel in het dorp Consell, destijds beplant met Manto Negro druiven bestaat inmiddels uit 55 hectare. In deze regio bestaat de bodem uit de typerende kalksteen en klei met de karakteristieke rode kleur. De bodem heeft een zeer goed drainerend vermogen. Bij Tianna Negre gebruiken ze de autochtone druiven Callet, Gorgolassa en Manto Negro voor de rode wijnen en Giró Ros, Moll, Moscatel de Frontignac en Prensal Blanc voor de witte wijnen.
Alles wordt hier met de hand geplukt!

Randemar
Blanco 12.5% alcohol
Blend van Chardonnay, Muscat de Frontignan, Prensal Blanc en Viognier
Handmatig geplukt en in dozen van 12 kilo gestopt vanaf de tweede week van augustus. Na ontstelen en pletten wordt een pre-fermentatieve maceratie van de schillen uitgevoerd bij lage temperatuur. Na een zachte persing wordt de most gegist gedurende 21 dagen. Rijping in RVS tanks gedurende 8 weken. Heldere lichtgele wijn. Aroma’s van wit fruit (appel, perzik) met citrus tonen. Frisse soepele smaak, goede balans met fruitige afdronk. Ideaal bij carpaccio van octopus of salade met gamba’s.

Véloblanc
Blanco 12% alcohol
100% Manto Negro
Gemaakt van rode druiven. Geplukt met de hand en direct gekoeld gedurende 12uur. Daarna worden de steeltjes en schilletjes verwijderd en op lage temperatuur geplet. In RVS tanks gaat de fermentatie verder onder gecontroleerde lage druk waarna het in betonnen zgn ‘eitjes’ verder ontwikkelt gedurende 4 maanden. Een bleek gele kleur, Zeer aromatisch met hints van minderalen en rijp fruit. In de mond vettig. Lange constante afdronk

Randemar
Rosado 13% alcohol
Blend van Manto Negro en Syrah
Na handmatige pluk begin september worden de druiven volgens de “sangrado de lágrima” (de saignée-methode) gemaakt. Hierdoor loopt het roze druivensap weg, zonder de pitten en schillen, waarvan de rosé wordt gemaakt. Na fermentatie in RVS tanks rijpt de wijn nog 2 maanden op zijn eigen droesem verder. Aroma’s van gemiddelde intensiteit met hints van grapefruit en granaatappel. Frisse citrustonen en een lange en aangename afdronk. Foodpairing: “Vette” vis zoals zalm! Of waarom niet zo als aperitief?

El Columpio
Rosat 12.5% alcohol
Blend van Callet, Gorgollassa, Manto Negro en Syrah
Zelfde bereiding als de Randemar rosé alleen met andere druiven. Deze wijn rijpt alleen 3 maanden lang op de eigen droesem met een mooie lichtroze kleur als resultaat. Aromatisch zeer delicaat met tonen van perzik en granaatappel. Mooie volle smaak met een licht fruitig zoetje. Mooie lange fruitige afdronk. Perfect bij pittige gerechten zoals een curry of wat dacht je van gegrild speenvarken?

Randemar
Negre 13% alcohol
Blend van Callet, Cabernet Sauvignon, Manto Negro, Merlot en Syrah
Rijping op RVS, na fermentatie direct gebotteld. Neus en smaak van donkerrood fruit, viooltjes, kruidig en hout. Heerlijke, niet te zware aperitief wijn, drink deze met een stukje serrano ham of chorizo en gegrilde groene asperges.

El Columpio
Negre 13% alcohol
Blend van Callet, Cabernet Sauvignon, Gorgollassa, Manto Negro, Merlot en Syrah
Fermentatie en 4 maanden lagering op eigen lie op RVS. Licht rood/paarse kleur met intense aroma’s van pruimen en bessen. Hints van chocolade, toffee en mediterrane kruiden en zachte tanninen. Doet het heerlijk bij een stoofpot of hert.

ses Nines
13.5% alcohol
Blend van Callet, Cabernet Sauvignon, Manto Negro, Merlot en Syrah
Fermentatie op RVS, gevolgd door 5 maanden lagering op Frans eiken. Heldere kersenrode kleur, karakteristieke neus van vers rood fruit. Hints van rode peper en tonen van aardbei. Mooie zachte, elegante rode wijn. Lekker bij gegrilde (citroen)kip, eendenborst of lamsrack.

Km. 1
13% alcohol
Blend van Callet, Manto Negro, Merlot en Syrah
Fermentatie en 4 maanden lagering op eigen lie op RVS. 7.000 flessen / jaar. Donkerpaarse wijn met hints van rijp rood fruit en vanille en cappuccino. Frisse levende smaak met een klein vetje.
Mooi in balans qua tannine en lange afdronk. Perfecte begeleider van harde kaas en charcuterie maar gaat ook super goed bij wild! Ecologisch keurmerk.

Vélonegre
14% alcohol
100% Manto Negro
Handmatige pluk in de eerste week van september. Na het ontstelen start een fermentatie proces van ongeveer 25 dagen. De prille wijn rijpt vervolgens 8 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 20% op nieuw eiken. Prachtige wijn met mooie granaatappel rode kleur met een kersenrode rand. Sprankelend en fris in de mond met een aroma van rijpe pruimen en een hint van kaneel en balsamico. Perfect bij kalfsvlees of kwartel.

Boutique nr. 2
12.5% alcohol
100% Manto Negro
Handmatige pluk in de eerste week van september. Na het ontstelen wordt de most mee gefermenteerd. Pré-fermentatie proces van ongeveer 5 dagen. Vervolgens 12 maanden in 2 Franse eikenhouten vaten. Deze wijn is niet geklaard of gefilterd. Robijnrode wijn, geur van rijpe pruimen, Rijpe tanines maar elegant in de mond.
1200 flessen totaal, genummerd en gesigneerd.

Tianna
14.5% alcohol
Blend van Callet, Manto Negro, Merlot en Syrah
Na een gecontroleerd gistingsproces van 25 dagen, verdeeld over 3 fases, rijpt de wijn voor 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225L met verschillende geroosterde toasting. Het resultaat is een donkere, granaat rode wijn met intense kruidige aroma’s van bramen en kersen, aangevuld met een vleugje toast en toffee. Rijpe en overvloedige tannines zijn aanwezig die het zwarte fruit versterken. Mooie lange afdronk! Fantastisch bij wat zwaarder rood vlees en klein wild.

OLI D'OLIVA
Gemaakt met olijven uit Binissalem. Variëteit: Arbequina
De boomgaard bevat ongeveer 800 olijfbomen. De olijven worden koud gemalen om alle bestanddelen intact te houden zonder een zeef te gebruiken. Heldere, geelachtig groen van kleur. Zeer fruitig en intens met hints van amandel en groene en kruidachtige aroma’s. Fijn in de mond met een zachte amandel touch. (250ml)