Sluik Wijn

We cultivate the natural balance of the Majorcan soil

Deze bodega is rond 2011 ontstaan als project met het idee om wijnen te maken die niet overdreven mediterraan, tanninerijk en geconcentreerd zijn. Het doel is om lichtere wijnen te maken met een goede zuurgraad, die de finesse en elegantie versterken.

Het in de bergen verzamelde water voedt de grondwaterspiegel die onder de wijngaard loopt. Dit voorkomt ernstige waterstress tot ver in de zomer. De nabijheid van de zee zorgt er bovendien voor een bijzonder microklimaat, gevoed met een “thermische” wind die in de zomer ontstaat. Zo koelt de wijngaard af en wordt een versnelde rijping voorkomen.

Er worden vier druivenrassen verbouwd: Mantonegro, Gorgollassa, Merlot en Syrah. De oogst begint meestal begin september met de Merlot en Syrah en eindigt eind september met de Mantonegro en Gorgollassa.

De druiven worden na de oogst direct in Pollenca afgeleverd, waar ze een dag in een gekoelde ruimte tot rust komen. Vervolgens worden ze ontsteeld en op houten tanks gebracht. De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks met behulp van inheemse gisten. De gisting duurt ongeveer twee weken, met twee pigeages per dag, gevolgd door een maceratie van nog een week. De malolactische rijping vindt meestal plaats in tanks, voordat de druiven in de Frans eikenhouten vaten worden overgebracht. Er worden vaten van 225 liter (65%) en 500 liter (35%) gebruikt. Zowel nieuw als één, twee en drie jaar oude vaten. De wijnen rusten 12 maanden bij 16 graden Celsius en iets meer dan 80% luchtvochtigheid. De gecontroleerde temperatuur- en luchtvochtigheidsregeling zorgt ervoor dat de verdamping in de vaten zeer laag is.

De jaarlijkse productie van rode wijn bedraagt tussen de 12.000 tot 15.000 flessen, met twee mono variëteiten: Gorgollassa (Sibila) en Mantonegro (Cumas), en twee blends: één van Syrah met Mantonegro, Gorgollassa en Callet (Cadmo) en één van de vier variëteiten (Xanet).

Can Xanet is een wijngaard van twee hectare groot. Gelegen in het noorden van Mallorca, aan de voet van de Sierra de Tramuntana. Het terrein loopt lichtjes af met een helling van 2,7%, op rijke kalksteenbodem en met uitzicht op de baai van Pollenca.

CADMO

13.1% alcohol

49% Syrah, 44.6% Merlot,                  21% Mantonegro

Gerijpt op 12 maanden hout. Een mooi mediterrane touch van Syrah met een briljant rode kleur. Kruidige en wat vegetale geuren en minerale smaken en wat kruidigs met peper en laurier!  Mooie uitgebalanceerde en evenwichtige wijn die heerlijk smaakt bij een mooie biefstuk!

 

XANET

 14.1% alcohol

44.6% Merlot, 31.3% Syrah,          12.65% Mantonegro,                     11.45% Gorgollassa

Het is de instapwijn in het assortiment rode wijnen. De wijn heeft een ronde en verleidelijke mediterrane wijn heeft 12 maanden houtrijping gehad resulterend in een wijn met een mooie donkerrode kleur. Relatief milde rode met hints van rijp rood fruit. Perfecte als aperitief met mooie charcuterie en olijven.